Jdi na obsah Jdi na menu
 


NABÍDKA DISTANČNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PŘEDŠKOLÁKŮ:

ČT Edu pro předškolní děti: https://t.ly/z5va

NÚKIB, E-kurz Vanda a Eva v online světě: https://t.ly/mwH2

 

CHARAKTERISTIKA VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU

 

Záměrem výchovného působení a filosofií naší školy je vytvořit MŠ rodinného typu s úzkými vazbami na rodiče. Chceme umožnit dětem prožít aktivní a šťastné dětství tím, že jim vytvoříme pohodové a přátelské prostředí bez zbytečného spěchu, kde se budou cítit dobře, kde bude kamarádská nálada, pochopení a láska.
Vzdělávací program pro naši mateřskou školu „ Jen si děti všimněte, co je krásy na světě“ je vytvořen v souladu se záměry Rámcového vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání. Filosofie naší práce -„ Vše pro dítě“ - vychází z potřeb dítěte, cílů předškolní výchovy, z požadavků, podmínek a pravidel pro institucionální vzdělávání dětí předškolního věku a přání rodičů. Opírá se o soudobé poznatky vývojové psychologie a pedagogiky předškolního věku a vychází z osobnostního modelu výchovy a individuálního přístupu k dítěti.
Rozvíjí osobnost dítěte jako celek, podporuje jeho tělesný rozvoj a zdraví. Menší kolektiv přímo nabízí rozvíjet mezilidské vztahy, rozvíjet citová pouta ke svému domovu a ke své obci, zapojovat se do dění v obci. Blízkost přírody napomáhá správnému soužití s ní.  Náš program provází děti světem živé i neživé přírody, světem lidí, rostlin a zvířat. Vede děti k pozorování krásy okolní přírody, jedinečnosti přírodních scenérií: „Nebe, Peklo, Ráj“,v okolí naší obce, k prožívání radosti z bezprostředního kontaktu s přírodou, k upevňování prožitku harmonie s přírodou.
Náš ŠVP nabízí taková témata, která seznamují děti s realitou. Jedním z hledisek při sestavování programu je i poloha MŠ – vesnická mateřská škola a možnosti, které nám vesnice nabízí.

 

pokračování